במוזיאון קריסטובל בלנסיאגה בספרד נפתחה תערוכה בהשתתפות 5 עבודות של סטודנטים מהמחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, לצד עבודות של סטודנטים מ 12 בתי הספר המובילים בעולם שהשתתפו בפרויקט המיוחד, שנועד לשמר את המורשת של המעצב הנודע.
מוזאון קריסטובל בלנסיאגה בספרד יזם שיתוף פעולה עם 12 בתי הספר לאופנה המובילים בעולם, על מנת לשמר את המורשת המפוארת של המעצב. בתום פרויקט שנמשך שנתיים, תוך כדי תקופת הקורונה, בחר המוזאון עבודות מצטיינות של 41 סטודנטים המוצגות כעת בתערוכה מיוחדת שנפתחה בספרד ותהיה מוצגת עד חודש ינואר. בתערוכה מוצגות עבודותיהם של חמשת הסטודנטים מהמחלקה לעיצוב אופנה בשנקר: רן גרבר ורועי ברדס שסיימו את לימודיהם ב2021, יולי טולדנו, גל יוסף ויול מעודד שנמצאים שנה האחרונה ללימודים כעת. לפתיחת התערוכה בספרד הגיעו אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, מאיה ארזי וג'קלין סופר מנחות הפרויקט ומרצים וסטודנטים מבתי הספר: סנטרל סיינט מרטינס לונדון, פרסונס ניו-יורק, האקדמיה לאופנה באיסלנד, האקדמיה לאופנה ברומא, IED מדריד.
את הפרויקט הייחודי שיזם מוזאון קריסטובל בלנסיאגה ליוו צוות המרצות מאיה ארזי וג'קלין סופר במשך שנתיים במסגרת קורס בגדים מחויטים. בתחילת הפרויקט בשנת 2019 הזמין המוזאון את כל המרצים לביקור בארכיון האופנה של המוזאון בו הציג האוצר הראשי איגור את הפריטים האייקוניים ביותר של קריסטובל בלנסיאגה וניתח את שיטות העבודה הייחודיות בהן השתמש המעצב הנודע. מעצב האופנה האגדי כריסטובל בלנסיאגה היה ידוע ביכולות הווירטואוזיות שלו ליצור בגדים מחויטים בעלי צלליות פיסוליות בקווים מעוגלים והרמוניים. הייתה לו יכולת להעביר את האיורים שלו מהנייר למציאות בעזרת השליטה והמיומנות הגבוהה שלו בחייטות מתקדמת.
הידע והחומרים הדיגיטליים שהמוזאון הכין לטובת הסטודנטים הועבר להם במסגרת הקורס. הסטודנטים נדרשו לשחזר דגמים היסטוריים של קריסטובל בלנסיאגה, לערוך מחקר של תהליכי העבודה והעיצוב שלו, תוך כדי למידה ופרשנות אישית. מתוך כך להציע צלליות חדשות בטכניקות חדשניות, וליצור שפה אסטטית ייחודית ואישית בעיצוב וביצוע מערכת לבוש אופנתית ועכשווית.