PRADA – וונדי ניומן האישה שהביאה את פראדה לארה"ב

0
2231
PRADA - וונדי ניומן האישה שהביאה את פראדה לארה

מלבד פראדה מי עוד חביב עלייך? משנת 1980 -1999 וונדי ניומן עבדה בחזית של עולם האופנה.בתחילה כעורכת אופנה ב-American Harper's Bazaar ומאוחר יותר כמנהלת האמריקאית הראשונה של פרדה.

עבודתה הראשונה לאחר סיום לימודיה בקולג' הייתה כעוזרת לערוך במגאזין באזאר של הרפר

לאחר שנה וחצי קודמה לשותפה של עורך האופנה ולאחר שנתיים לעורכת האופנה.

במסגרת עבודתה הגיעה לתערוכה הנעל השנתית בבלוניה אבל ראשית הגיעה למילאנו לבדוק תחילה את "גיליתי חנות עתיקה יוצאת דופן בגלריה Vittorio emanuele שנקראה פרדה .נפגשתי המנהל התפעולי בבית חרושת של פרדה ב-Montevarchi , התעניינתי בפראדה כאשר ראיתי לראשונה את תיקי הניילון שלהם עם עיטורי העור.

לפני פראדה, תיקי ניילון היו תיקים זולים. זיהיתי מיד שהגישה של פראדה לשלב חומרים תעשייתיים עם חומרים יקרים מגדירה מחדש ומחדשת את הרעיון הנוכחי של מותרות, הייתה מהפכנית. "

מה הייתה תגובת פראדה להתלהבותך במוצר שלהם?

תגובתם הייתה לבקש ממני להצטרף לצוות של פראדה, על אף שהם לא חיפשו אף אחד בזמן ההוא ובכלל לא חשבו לפנות לשוק האמריקאי. השנים הבאות היו השנים הכי מרגשות בקריירת האופנה שלי. (עבדתי עם פראדה בערך 7 שנים).

איך הייתה תגובתם של חנויות האופנה בניו-יורק כאשר ראו את העיצובים של פראדה?

הם לא קבלו זאת. יוצא מהכלל היה מספרן המועט של בוטיקים לאופנה מתקדמת כמו מקספילדס בלוס אנג'לס ולינדה דרזנר במישיגן.

הרבה מקמעונאי האופנה האמריקאיים הבכירים ניסו לומר לפראדה איך לשנות את המוצר שלהם כדי לפנות ללקוח האמריקאי. למרבה המזל, פראדה לא הקשיבה.

מה הייתה העבודה שלך בפראדה?

התואר של העבודה שלי הייתה " מנהלת פראדה לארה"ב וקנדה" אני עשיתי כל מה שהיה צריך להיעשות מכירת סיטונאית, פרסומים, כמו גם מציאת וגיוס עובדים, ופתיחת החנות הראשונה של פראדה באמריקה : ברחוב 57 בניו-יורק סיטי.

האם יש עוד מעצבים חוץ מפראדה שתפסו את תשומת לבך?

אני חושבת שהמותגים הגדולים של האופנה מכתיבים את הסטייל למעלה הכי גבוהה מאי פעם. בגדי מעצב נעשו באופן בלתי נמנע מאד יקרים, כי לחברות האלה יש תקציבים ענקיים לפרסום. זה גם נותן את התנופה העצומה של החברות עם המגזינים. זה לא יכול להיות טוב לאופנה. יותר מדי אחידות. יותר ויותר נשים נראות דומות. אני מאמינה בסגנון אישי ואינדיבידואלי.

לדעתי האופנה כמו קליפסו הם העתיד של האופנה. קל, לא יומרני "מעצבים" שנונים, בגדים שתחזוקתם נמוכה, מחיר סבירים, ותלויה איך הם נלבשים, לבישים על ידי נשים בכל גילאים.

קליפסו, טל בק (קרובת משפחה) , הסוודרים של פראדה, המכנסיים של בלן סייגה, תכשיטים של "אני ורו" ME&RO; , טי-שרטס של גאפ, ונעליים (אהבתי הראשונה), במיוחד נעלי הספורט פלטפורמה של פראדה, מנולו בלניק לנעלים "חמות", הסניקרס המוגבהות של צ'אק טיילור, וחוטיני.

מה הפריט האופנתי המועדף שלך שאת קונה הכי הרבה?

נעליים ולבני נשים ( הנפילה שלי ).

מה הטיפ שלך למעצב צעיר חדש מישראל שרוצה להצליח בחו"ל?

היה עצמך! התפשר, אם אתה חייב, על הצד העסקי, אבל לעולם לא על היצירתיות. היה שונה … זה מקטין את התחרות!

האם תגיעי לביקור בישראל?

לרוע המזל, לא הפעם. אני חוזרת לאפריקה בסתיו הזה. בחורף אני נוסע לארגנטינה. אולי באביב?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here